14 Eylül 2017 Perşembe


ADALET YÜRÜYÜŞÜ' NDE KHKLI PLATFORMU


 Adalet Yürüyüşü'nün 21. gününde, Sn. Kemal Kılıçdaroğlu KHKlı Platformu temsilcilerini karavanında ağırlamıştır. Samimi sıcak bir ortamda yapılan kısa görüşmede , Sn. Genel Başkan’a en son mart ayında mecliste yaptığımız görüşme sonrası yaptığımız faaliyetlerden bahsettik. Bir platform haline geldiğimizden, hak arayışı ve adalet için yapmak istediklerimizden söz ettik.

Sn. Kılıçdaroğlu, böyle bir platform oluşumunu çok olumlu bulduğunu, adaletin gelmesi için herkesin çaba sarfetmesi gerektiğini ifade etti. İhraç ve tutukluluk istatistiklerini sordular. Biz de hükümetin açıkladığı 100bin’den fazla kamu görevlisi ihracının, bazı yabancı ajans kaynaklarında 150bin’den fazla olarak tespit edildiğini belirttik. Nuriye Gülmen ve Semih Özakça anıldı. Sn. Genel Başkan, bizler için yürüdüğünü söyledi. Adalet ülkeye gelinceye kadar bu tip eylemlere devam etmek istediklerini ifade etti. Bizler de, adalet değeri altında yapılabilecek sivil eylemlere destek vereceğimizi belirttik.



KHKlı Platformu olarak, bizler de, adalet yürüyüşü boyunca oradaki kitleye yaşadıklarımızı, tüm OHAL ve KHK mağduriyetinin boyutlarını anlatmaya çalıştık. Sn. Genel Başkanın ve partililerin gösterdikleri ilgiden bu yürüyüşün samimiyetine ve oluşturduğu kamuoyuna güveniyoruz. Burada desteklenmesi gerekenin, devletin temel yapıtaşı olan “adalet” değeri olduğunun bilincindeyiz. Bu anlamda, bir siyasi partinin parti bayrağını ve propagandasını bir yana bırakıp sadece bu değer üzerine bir sivil eyleme geçmesi çok kıymetlidir, toplumun her kesiminden de destek bulmuştur. Kiminle yürüdüğümüz değil, ne için yürüdüğümüzün önemini bilerek, her vicdan sahibi vatandaşımızı yürüyüşe ve pazar günü yapılacak Adalet Mitingine destek vermeye davet ediyoruz.

Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’na görüşme imkanı, misafirperverliği ve samimiyeti için teşekkür ediyoruz.

2 yorum:

  1. İnsan olmak fıtrattan, insan kalmak karakterdendir. Biz de teşekkür ediyoruz Sn. Başkan'a :)

    YanıtlaSil
  2. Orada olmak verdiğim en doğru kararlardan biriydi :)

    YanıtlaSil